DWA-125 Wireless 150 USB Adapter – Review by RazexBlogWordpress.com

Posted: June 1, 2011 in Tips / Artikel Hardware

Baiklah artikel kali ini nak membincangkan berkaitan dengan wireless networking device . Wireless device yang nak di jadikan isu ialah Wireless N 150 USB Adapter. Ok..tentu anda semua tertanya-tanya kenapa razexblog membuat review berkaitan benda ni??? Hehe relaks… sebabnya ialah razex ada wireless device ini dan sudah menggunakannya jadi razex nak anda semua tahu apa yang hebat sangat dengan wireless device networking ini… urmm nak kata hebat ,tidaklah sangat  oleh kerana harga dia amat murah..dalam 50 ringgit Malaysia sahaja… jadi apa kelebihan yang peranti wireless ini ada??? Hehe.. nak tahu?? Ok baca ini..


1)      Menambah jarak penerimaan signal antara router/modem anda ke PC atau laptop  dan ianya menyokong Wireless G Devices..dimana kebanyakan router yang agak lama menggunakan G wireless untuk mengambil signal dari peranti wireless.. Jadi peranti Wireless N 150 USB ini menyokong N & G devices.

2)      Amat mudah untuk setup Wireless N 150 USB Adapter  kerana ianya dibekalkan dengan Quick Adapter  Setup  Installation Wizard CD-ROM ..jadi dengan sekali klik dah siap… dan yang paling best nya korang hanya perlu setting sekali sahaja di wireless setting lepas itu, mainlah internet puas-puas sampai lebam ..ahakss. 😉

 3)      Ianya juga di bekalkan dengan stand device , dimana anda boleh meletakkan Wireless N 150 USB Adapter  korang di atasnya.. dan ini membolehkan signal di antara router/modem ke adapter wireless menjadi lebih stabil..WOW! menarik bukan?..hehe


 Jadi kepada device wireless laptop korang dah rosak itu, boleh lah tinjau-tinjau adapater wireless ini dan dapatkan nya kerana (sila rujuk pada 1,2,3 di atas) hehe…

Bukti menyatakan razex dah menggunakannya… 😉 :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jadi kepada sesiapa yang teringin nak beli selepas membaca artikel ini boleh lah beli segera ok… 😉

Review by RazexBlogWordpress.com

Advertisements
Comments
  1. Harun says:

    thaks 4 this artikel.. my adapter wifi pun ada masalah ..dan nk beli yang baru… 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s