Nota – Latihan Visual Basic 6.0 – Download Link Mediafire

Posted: May 31, 2011 in Visual Basic


Ok. baiklah.. posting kali akan memberi kan pautan untuk korang yang tengah belajar visual basic – visual programming ini lah sebahagian latihan yang akan korang jalani nanti…jadi buat sesiapa yang nak tambah ilmu pengetahuan atau nak tahu apa itu visual basic ..ini dia Latihan visual basic 6.0 dalam bentuk winrar dan korang leh download kemudian boleh berlatih sendiri ok…Sharing Ilmu membawa kebaikan….


Antara list latihan yang ada dalam fail ini seperti berikut :

 

 

 

 

 

 

 

 


Download link –

http://www.mediafire.com/?kenenednsdl38mn
password : razexblog.wordpress.com

kalau anda semua dah mahir anda boleh buat satu program contoh macam ni –

Program Calculator

Download link –
http://www.mediafire.com/?yugm9bh0lakbbda

password : razexblog.wordpress.com


Segala latihan dalam fail tersebut di buat oleh razexblog.wordpress.com. Jadi.. sebarang copypaste hendaklah meletakkan kredit link ke dalam blog atau website anda ok.

Advertisements
Comments
  1. `razak says:

    Thanks sebab bagi aku dowload bahan berguna ni…hehe.. aku tgh stdy vb gak ni…. nice share

  2. mohan says:

    wow..nice.. bleh saya kasi tiru ..hahaha… gud blogg..i like ittt

  3. raja says:

    thanks atas perkongsian fail latihan ni….caya la razexblog..mmg sharing membawa kebaikan pada kau nnti..hehe 😉

  4. fifi says:

    thanks 4 this tutorial ..very insteresting and gud… 😉

  5. nur says:

    terima kasih yer for this gud tutorial……..

  6. shikin says:

    maaf ye..tq ye bg downlaod…saya baru dpt taks kene ajar vb..dh la xpernah belajar

  7. Nieza says:

    Alhamdulillah…dpt jugak sikit nota sal VB ni.lama dah tinggal nak refresh balik bljr sal VB ni. tq byk2 ye…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s