Menjual Aplikasi Sistem SMS Gateway Dengan Gammu (E-sms System) – Updated

Posted: May 29, 2011 in Sms Gateway (Gammu)

Salam 1 malaysia pada semua… kt sini aku  sedang membina satu sistem gateway berasaskan php myql.. Sistem ni baru siap dalam 50% jadi tinggal lagi 50% untuk aku siapkan sistem ini… Antara kelebihan sistem ini seperti list di bawah … kalau ada sesiapa yang berminat untuk membeli atau menambah fungsi2 sistem ni. boleh hubungi aku kt email razerxahmad@ymail.com  .. Gambaran sistem akan di letak sikit masa lagi di blog aku ni… so aku

akan update bila2 masa…stay tuneeee to my bloggg..tengkiueee

Antara kelebihan sistem e-sms aku ni…. ini diaaa :-

Mengetahui data di dalam peti masuk .
Mengetahui data di dalam peti keluar .
Mengetahui sms berjaya dihantar, gagal serta jumlah pengiriman sms berserta statistik.
Dapat menyimpan, mengurus, import, export buku telefon, data kumpulan, maklumat berkaitan nombor telefon serta  dapat membalas sms.
Boleh melakukan penghantaran sms secara berjadual, berkumpulan atau boleh memilih beberapa penerima sms sahaja.
Mempunyai automatik sms respon mengikut kata kunci dan sesuai untuk sebarang pengiklanan perniagaan dengan cas mengikut jenis telco anda. ( Boleh di tambah sekirannya perlu. )
Boleh memeriksa baki kredit telefon anda.
Boleh menetapkan konfigurasi pangkalan data, port modem dan menghidupkan servis.
Mengetahui jenis peranti telefon bimbit yang di gunakan.
Boleh mengetahui berapa banyak dialing call,answer call,missed ..ala macam dalam handset korang tu..tapi yang ni dalam web based..hehe…
Dapat menghantar sms melalui format iaitu flash dimana format ini segala mesej yang di hantar tidak akan di masuk ke dalam inbox penerima sms tersebut… lebih kurang macam time bila kita topup tu laaa..haha… kt handset biasa tkda benda ni rasanya..so satu kelebihan..

Panjang ayat mesej yang boleh di hantar sebanyakk??? berapa banyak pun boleh… bukan setakat 160 patah perkataan jer…

 

Senarai ni antara yang sedang aku buat… tapi masih ada lagi fungsi2 tambahan kalau korang memerlukannya…. …stay tunee to another update from meeee….holaaa

Advertisements
Comments
  1. Razak says:

    salam… menarik juga tgk sistem yang ko tgh buat nie… bila nak update gambar2 sistem tu?.. hehe.. berminat nak belajar php sms gateway niii… gud luck to this blogg..

  2. Lisa hani says:

    Hye… Saya tgh buat projek akhir ni… pasal sms gateway gak… so saya tgh mcm sistem ni lebih kurang apa yg saya nak …. ermm boleh x kalau saya nak kan projek u nie??..

  3. Musatapa says:

    askum… nampak macam baru je blog niee.. tpi menarik jgk..ada servis wat sistem,web .. sama jgk mcm lisa ni..tgh wat final pojek ttg sms gateway.. ada tindak balas antara php dan gsm… agak2 kalau dh siap sistem ni.. berapa harga dia?…

  4. razexblog says:

    to razak : gambaran sistem akan di post ke blog dalam waktu terdkt..tq..

    to lisa hani : Setkat ni belum lagi boleh di jual walaupn tjuk mcm dh boleh jual.. tpi insyallah dalam waktu terdekat ni..dh boleh dah..thanks..

    to mustapa : harga dia akan di keluarkan dalam waktu terdekat.. harga mengikut fungsi dan kepayahan membuat sistem ini..tq

    thanks to all ur support… 😉

  5. Rozaini Baharuddin says:

    system ni guna untuk perniagaan je ke?..kalau nk untuk personel leh x?..

    • Mokthar says:

      Rasanya boleh kut.. lagi pun ada fungsi simpan no telefon tu dn ada fungsi autorespon … tgk mcm bestje… berminat jgk ni.. nk belajar wat benda2 cmtu…. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s