4 perkara asas yang perlu di ketahui sebelum membina sesebuah sistem php mysql

Posted: May 29, 2011 in Tutorial Php Mysl

Sekiranya korang semua mahu membina sistem dan dah tahu asas phpmysql , perkara asas yang korang perlu tahu adalah 4 perkara ini:

  1. insert
  2. update
  3. delete
  4. search

sekiranya 4 perkara ini korang belum tahu , korang mesti belajar mulai sekarang sebelum mahu membina sesebuah sistem. Sebab korang kena tahu kerana jika benda ni takde ..macam mana korang nak mengawal kemasukan data, mengemas sesuatu data yang tersilap , membuang data yang dah lama terperap tapi tak guna-guna jugak, dan nak mencari data yang mungkin ada dalam database korang dekat 1juta maklumat?.. jadi 4 perkara ini lah yang korang kena tahu..sebelum mula membina sistem.. dan yang paling penting mesti kena ada asas php dan mysql database dulu.. kalau tak korang duk nengok jer lah kod2 tu haa… hahaha..


Advertisements
Comments
  1. Ahmad Shalihin says:

    betul gak tu.. mmg kena tau asas2 mcm post kt atas tu..sbb kalau yg tu pn x lepas..cmna nk wat yg lain2 kan… tpi mmg ssh laa php ni.. huahaha…

    • Sofian Razali says:

      Apa yang ssh nya?.. belajo je ckup2 pasai php tu… kan ada bnyk kursus.. x pun mintak admin blog ni wat tutorial php mysql… amacam admin??.. sudi ke?..hahaha.. bior tutorial php nya mantap2 hahaha.. kay

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s